Türkiye’nin İlk Minyatür Yapay Kalp Pompası Geliştirildi

TÜBİTAK'ın desteklediği projeyle Türkiye'nin ilk vücut içine yerleştirilebilen minyatür yapay kalp pompası sisteminin prototipini geliştirildi.

people technology room clinic
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

TÜBİTAK’ın desteklediği projeyle Türkiye’nin ilk vücut içine yerleştirilebilen minyatür yapay kalp pompası sisteminin prototipini geliştirildi.

İthal ürünlere göre yüzde 80 daha ucuza üretilecek minyatür yapay kalp pompası hastaların kullanımına sunulacak.

Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilüfer Eğrican’ın başvurusuyla başlayan proje daha sonra Koç Üniversitesinden Doç. Dr. İsmail Lazoğlu’nun yürütücülüğünde tamamlandı. “Minyatür Bir Yapay Kalp Pompa Sisteminin Tasarımı, Analizi Ve Prototip Üretimi” projesinde Doç.Dr. İsmail Lazoğlu ve Florance Nightingale Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Suha Küçükaksu’nun işbirliğinde Türkiye’nin ilk minyatür yapay kalp pompası sisteminin prototipi geliştirildi. Sağlık alanında bir ilke imza atılan proje ile yapay kalp pompası vücut içine yerleştirilecek şekilde tasarlandı. Minyatür kalp pompası 5 cm çapındaki özgün tasarımıyla patentlendi.

http://www.tubitak.gov.tr

Yüzde 100 yerli bizim kızılelmamızdır! yuzde100yerli.com, milli projelere, yerli ürünlere, markalara ve girişimlere ait haberler, videolar, incelemer! Yerli malı, yüzde yüz yerli, %100 yerli.