GOM, bir tasarım oyuncağı

Gizem Aytaç tarafından yaratılan GOM, üç boyutlu formlar tasarlama imkanı veren modüler çemberlerden oluşuyor.

2015 yılında Gizem Aytaç tarafından “Geometri Bilmeyen Kalmasın” teması ile Türk Patent Enstitüsü’nden tasarım ve marka tescili alınan GOM, eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor.

Tam adıyla Geometrik Obje Maketi anlamına gelen GOM, oyunlaştırma yöntemi ile matematik, tasarım ve sanat disiplinlerini bir arada öğretmek isteyen bir eğitim aracıdır. GOM modüler çemberlerden oluşuyor ve katlanarak kare, kiriş ve üçgenlere dönüşüyor. Yapıştırılarak üç boyutlu formlar tasarlama imkanı veren tasarım oyuncağı, 6 yaş ve üzerinde, oyun oynamanın gücüne inanan herkese hitap ediyor. GOM, sonsuz sayıda kütle tasarlanmasına olanak veren modüler yapısıyla çocukların hayal gücünü ve tasarım algısını geliştirirken, aynı zamanda onların ince motor becerilerini, el-göz koordinasyonunu, üç boyutlu düşünme ve takım halinde çalışmalarını geliştirmelerine yardımcı oluyor.

2017 yılında Design Turkey “üstün tasarım” ödülü alan GOM. 2018’de Çin Sanat Akademisi DIA ödülleri kapsamında “Design Yiwu” kategorisinde ikinci oldu. GOM’un yaratıcısı Gizem Aytaç ise 2018’de Facebook ve Vogue Türkiye “kadın girişimci” ödüllerini aldı.

Koç Lisesi tarafından 3 senedir matematik derslerinde eğitim aracı olarak kullanılan ürün, okullarda seminerler ve eğitmen eğitimleri ile içeriklerini paylaşırken, yeni eğitim yöntemlerine kolay adapte olan “yaparken öğrenme” prensibini benimsetiyor.

İçerisinde 30 modül 5 renk karton ve toplam 90 dairesel parça bulunmakta. Kullanılan kâğıt, çocuklar için zararlı boya içermiyor. Üstelik doğada yüzde yüz çözülebiliyor. Okullarda ve de müzelerde gezici GOMYAP Atölyeleri düzenleyen Gizem Aytaç, şimdiye kadar 9 şehirde, 72 farklı mekanda, 4000 e yakın çocuğa GOM öğretmiş. Klasik GOMYAP Atölyesi 1,5 saat sürüyor ve 5 – 12 yaş aralığında 30 çocuk birlikte oynayabiliyor. Hiperaktif ve A tipik otizm sahibi, olan dezavantajı olan çocukları da etkinliğine dahil eden serbest atölyelerde cinsiyet, din, dil, ırk ve zeka ayrımı yapmadan hep birlikte oynama prensibi benimseniyor.

https://www.gomyap.com

Yüzde 100 yerli bizim kızılelmamızdır! yuzde100yerli.com, milli projelere, yerli ürünlere, markalara ve girişimlere ait haberler, videolar, incelemer! Yerli malı, yüzde yüz yerli, %100 yerli.