MİLSAR ile bulutlar artık görmek için engel değil

Türk Savunma Sanayisi'nin yüksek teknoloji ürünlerinden biri olan MİLSAR AKSUNGUR İHA ile kullanıma girdi.

Görülmeden görmek, vurulmadan vurmak hedefiyle askeri teknolojilerini geliştiren Türk Savunma Sanayisi’nin yüksek teknoloji ürünlerinden biri olan MİLSAR AKSUNGUR İHA ile kullanıma girdi.

Savunma Sanayisi Başkanı İsmail Demir, MİLSAR (Milli Sanal Açıklık Radarı) sisteminin AKSUNGUR İHA ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında göreve başladığını sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı.

MİLSAR Nedir?

Kolay enstalasyon özelliğiyle İnsansız Hava Araçları (İHA), helikopterler ve sabit kanat hava araçlarında rahatlıkla kullanılabilir. Bu yüksek teknoloji radar sistemi, kolaylıkla değiştirilebilmesine imkan sağlayan standart 15” EO/IR sensor taretiyle aynı mekanik arayüzlere sahiptir. MILSAR’ın “slew to cue” özelliğiyle EO/IR sistemiyle birlikte kullanılması İHA-SİHA birlikte operasyonlarının verimliliğini, İHA’nın geniş alan gözetleme kabiliyetini ve SİHA’nın taarruz kabiliyetini genişletmesi sebebiyle artırmaktadır. Sis ve bulutlanma gibi kötü hava ve düşük görüş koşullarında düşük hız küçük boyut veya hızlı hareket eden potansiyel hedeflerin tespit ve takibini yapar.

SAR özellikleri, gece ve gündüz düşük görüş şartlarında bulut-üstü gözetleme operasyonlarında yüksek çözünürlük ve uzun menzil görüntüleme sağlayan Stripmap ve Spotlight alt modlarını desteklemektedir. Radar plotları ve izleri, coğrafi referanslı plan-pozisyon göstergelerinde gösterilebilmekte veya sayısal harita üzerinde katman bilgisi olarak kullanılabilmektedir. Seçilen hedefin menzil – yönelim ve kurs – hız parametreleri anlık olarak operatör konsolunda gösterilebilmektedir. Stripmap modu gerçek-zamanlı hassas arazi profili çıkarma ve metre – altı çözünürlükte radar görüntüleme yapmakta ve geniş-alan gözetleme için kullanılmaktadır. Spotlight modu, hedeflerin özelliklerinin tespit, teşhiş ve sınıflandırılması için özelleştirilmiş bir görüntüleme sunmaktadır.

Sistemin hareketli insan tespiti (DMTI) ve kıyı bölgesinin gözetlenmesi (MMTI) için opsiyonel iki modu mevcuttur. MILSAR’ın opsiyonel Eşevreli Değişim Tespiti (CCD) özelliği, seçili bölgedeki farklılıkları ortaya çıkarırken,farklı zaman dilimlerinde elde edilen SAR görüntülerini karşılaştırarak seçili bölgedeki aktivitelerin anlaşılmasına imkan sağlamaktadır.

https://www.meteksan.com

Yüzde 100 yerli bizim kızılelmamızdır! yuzde100yerli.com, milli projelere, yerli ürünlere, markalara ve girişimlere ait haberler, videolar, incelemer! Yerli malı, yüzde yüz yerli, %100 yerli.